De vele voordelen van Cayennepeper

Gemalen Chili Pepers

Cayennepeper is een specerij in poedervorm gemaakt van rode chilipepers.
Het cayennepeper-poeder wordt gemaakt door de pepers te drogen, te malen en te zeven.
Deze pepers hebben, naast het feit dat ze pittig zijn, ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

Spanjaarden Portugezen Azteken en Maya's

Het waren de Spanjaarden, Portugezen en de Nederlanders die de chilipepers samen met onder andere de aardappel naar Europa brachten. Zij hadden gezien dat hete pepers veelvuldig gebruikt werden, zowel als voedingsmiddel, als wel als gezondheid bevorderend middel.

De Azteken en Maya’s aten ook regelmatig cayennepepers, gebruikten het als een natuurlijk medicijn.
Ze mixten zelfs een beetje er van door hun chocolade, voor een heerlijke oppepper.

10 gezonde effecten van cayennepeper

Cayennepeper vermindert de hoge bloeddruk en zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen. Hierdoor kan je bloed eenvoudiger doorstromen.
Cayennepeper verbrandt vet en helpt bij het op peil houden van je lichaamsgewicht. Het eten van deze rode peper zorgt ervoor dat je gaat zweten.
Cayenne zorgt voor een betere spijsvertering.
Cayennepeper is een natuurlijke pijnstiller en kan helpen tegen o.a. hoofdpijn en spierpijn.
Cayennepeper bevat vitamine B, C, E en K en daarnaast ook minerale zoals calcium, mangaan, kalium en ijzer.
Cayennepeper is ontstekingsremmend.
Het is slijmoplossend. Het gebruiken van cayennepeper maakt het slijm in de holten dunner.
Cayenne is schimmelwerend.
Versterk je imuumsysteem met cayennepeper.
Cayennepeper versterkt eveneens de gezonde werking van andere kruiden en specerijen.

Gebruik bijgevolg Cayennepeper op gepaste wijze regelmatig in soepen, bij maaltijden, maar ook in shakes.